nedjelja, 9. siječnja 2011.

S ruba scene/ZKM

Kako fotografkinja Mara Bratoš vidi kazalište kroz fotografski objektiv možete otkriti na izložbi "S ruba scene/ZKM" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izložbu organizira Zagrebačko kazalište mladih, a autorica izložbe je ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč. Izložba je otvorena 07. siječnja, a traje do 30. siječnja 2011. 25 dokumentarističkih fotografija s autorskim pečatom predstavljeno je u No Galeriji. Petogodišnja suradnja Mare Bratoš i Zagrebačkog kazališta mladih rezultirala je fotografijama kazališnih trenutaka zabilježenih u vremenu.
Zagrebački pentagram (2006.),Viktor ili djeca na vlasti (2006.),  Žena - bomba/Europa (2007.), Najbolja juha! Najbolja juha! (2008.), Polet (2008.), Sedam dana u Zagrebu (2009.), Ovo bi mogla biti moja ulica (2009.), Garaža (2010.), Buđenje proljeća (2010.) ZKM-ove su predstave zabilježene u slici.


Mara Bratoš je rođena u Dubrovniku. Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za filmsko i tv snimanje. Radi kao profesionalna fotografkinja, urednica fotografije u časopisu Banka, suradnica je ZKM-a i magazina Elle. 




"Dok je fotografija umjetnost zaustavljanja, teatar je umjetnost prolaznosti. Fotografija se nudi pamćenju, teatar zaboravu." (Dubravka Vrgoč, ravnateljica kazališta ZKM)

                                   Fotografija iz predstave Garaža (2010.)                                                                          

*photos by Irena Firšt

Nema komentara:

Objavi komentar